Sushiburritot lohesta

Sushiburritot ovat helppo ja hauska tapa syödä Sushia!

  30-60min       Ei mausteinen       Helppo     Annosmäärä
Ainesosat
SUSHIRIISI
250g Blue Dragon -sushiriisiä
2rkl Blue Dragon -riisiviinietikkaa
1rkl sokeria
1tl suolaa
TAI
0.5dl Blue Dragon Sushi Su –kastiketta
TÄYTTEET
8kpl Blue Dragon Nori -merileväarkkia
1.5dl majoneesia
1.5tl Blue Dragon Wasabi -tahnaa
1dl paahdettuja seesaminsiemeniä
250g graavattua tai kylmäsavustettua lohta
2-3kourallista kourallista salaattisekoitusta tai rucolaa
Valmistusohje

1. Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Sushi Su -etikka on käyttövalmista. Mausta riisi viinietikkaseoksella ja anna jäähtyä.

2. Leikkaa graavi- tai kylmäsavulohi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkku tulitikkumaiseksi, leväarkin pituiseksi suikaleiksi. Sekoita wasabitahna majoneesiin.

3. Tarvitset jokaiseen burritoon kaksi merileväarkkia. Levitä yhdelle merileväarkeille riisiä tasaiseksi matoksi. Lusikoi riisille majoneesia ja ripottele pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä. Asettele riisille seuraavaksi lohiviipaleet ja kurkkusuikaleet. Lisää viimeiseksi päälle kourallinen rucolaa.

4. Jatka sushirullaa toisella merileväarkilla. Liimaa se jo täytettyyn arkkiin vesitilkalla. Kääri sushimaton avulla napakaksi, isoksi rullaksi. Lopuksi kääri sushiburrito voipaperiin kuin karkki.

5. Laita sushiburrito tarjolle leikkaamalla karkkia muistuttava rulla puoliksi. Nauti heti!

Saatat myös pitää näistä