Sushiriisi

Sushin tärkein ainesosa ei suinkaan ole raaka kala, vaan riisi. Riisiviinietikalla tai valmiillaa Sushi Su:lla maustetulla Blue Dragonin sushiriisiillä onnistut varmasti valmistamaan tätä perinteistä japanilaista ruokalajia. Sushiriisistä voi muotoilla palloja (nigiri-sushi) tai sitä voi rullata sushi norin sisään (maki-sushi). Saat riisistä valmistettua myös maukkaan jälkiruoan sekoittamalla sen joukkoon kookosmaitoa ja mangon paloja. Sushiriisi muistuttaa hiukan puuroriisiä. Hyvän sushiriisin valmistaminen vaatii taitoa, mutta Blue Dragonin sushiriisillä onnistut varmemmin.

      Ei mausteinen
Riisin valmistus
1. Mittaa 80g riisiä per henkilö 
2. Huuhtele riisi muutaman kerran, laita vettä pannulle 1.5cm riisin yläpuolelle ja peitä kannella
3. Kiehauta kuumalla lämmöllä
4. Vähennä lämpöä, anna hautua 10-12 minuuttia 
5. Ota pannu pois liedeltä ja anna riisin tasaantua 5 min ja tarjoile
Ravintoarvot
Ravintoarvot pr 100 g
Energia 1475 kj / 347 kcal
Proteiini 6,80 g
Karbohydraatto 78,00 g
Josta sokereita 0,20 g
Rasvaa 0,90 g
Josta tyydyttyneitä 0,30 g
Ravintokuitu
Natrium
Suolaa 0,10 g
Tärkeää tietoa

Sopii kasvissyöjille ja vegaaneille. Sopii keliaakikoille.

Ainekset

Riisi

Saatat myös pitää näistä