Teriyakikastike

Teriyaki on perinteinen japanilainen kastike, joka tehdään sekoittamalla makeaa hunajaa, sokeria tai miriniä suolaiseen soijakastikeeseen. Teriyakikastike sopii hyvin kanalle, maustamaan esim. jauhelihapullataikinaa tai valmiita paistettuja lihapullia. Sopii hyvin dippikastikkeeksi sekä erinomaisesti myös lohen mausteeksi. Lisää Teriyaki-kastike lohen pintaan kypsennyksen loppuvaiheessa.

      Ei mausteinen
Muista, että monet Aasialaisen ruoan maustamistuotteet sisältävät sokeria, kuten teriyaki ja hoisin. Nämä tuotteet palavat helposti wok- tai paistinpannulla, joten käytä niitä paistaessasi uunissa tai grillillä tai pannulla lisää aivan valmistuksen loppuvaiheessa. 
Ravintoarvot
Ravintoarvot pr 100 ml
Energia 1365 kj / 330 kcal
Proteiini 3,00 g
Karbohydraatto 78,00 g
Josta sokereita 76,00 g
Rasvaa 0,10 g
Josta tyydyttyneitä 0,10 g
Ravintokuitu
Natrium 4,16 g
Suolaa 10,40 g
Ainekset

Sokeri, soijakastikeuute (39%) (vesi, soijapapu, suola, vehnäjauho), vesi, inkiväärijauhe, säilöntäaine (natriumbentsoaatti), happamuudensäätöaine (sitruunahappo).

Saatat myös pitää näistä