Sushisalaatti lohella

Sushi on monipuolinen ruoka, josta voi nauttia myös salaattina

  +60min       Ei mausteinen       Helppo     Annosmäärä
Ainesosat
600-800 g lohifileetä
0.75dl Blue Dragon teriyakikastiketta
0.25dl sitruunamehua
0.5dl paahdettuja seesaminsiemeniä
Blue Dragon SUSHIRIISI
250g Blue Dragon sushiriisiä
2rkl riisiviinietikkaa
1rkl sokeria
1tl suola
TAI
0.5dl Blue Dragon Sushi Su -kastiketta
LISÄKSI
0.5kpl kurkku
1kpl paprika
1kpl porkkana
2kourallista kourallista salaattisekoitusta
KASTIKE
1-2tl tuoretta Blue Dragon inkivääritahnaa
2tl Blue Dragon valkosipulitahnaa
0.5dl Blue Dragon seesamiöljyä
1rkl sokeria
0.5dl Blue Dragon japanilaista soijakastiketta
0.5kpl tuore punainen chilipalko
TARJOILUUN
paahdettuja seesaminsiemeniä
1kpl Blue Dragon nori-merileväarkki
Valmistusohje

1. Poista kirjolohifileestä ruodot ja leikkaa annospaloiksi. Sekoita teriyakikastike ja sitruunanmehu keskenään. Kaada seos laakean vuoan pohjalle. Nosta kalapalat vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mielellään yön yli. Käännä kaloja pari kertaa marinoitumisen aikana.

2. Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Sushi Su -etikka on käyttövalmista sellaisenaan. Mausta riisi viinietikkaseoksella ja anna jäähtyä.

3. Leikkaa kurkku, paprika ja porkkana noin viiden sentin pituisiksi, tulitikkumaisiksi suikaleiksi.

4. Yhdistä kastikkeen kaikki raaka-aineet ja kaada kasvisten päälle.

5. Nosta kalapalat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Kypsennä kalapaloja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

6. Kokoa salaatti laakealle lautaselle laittamalla sille ensiksi sushiriisiä, sitten marinoituja kasviksia ja kourallinen salaattisekoitusta.

7. Nosta kuuma lohipala salaatille ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja suikaloitua merilevää.

Saatat myös pitää näistä